بیشترین کلمات جستجو شده در گوگل توسط ایرانیان
Google
هر سال در انتهای سال میلادی، رسم بر این است که موتورهای جستجو آماری را از بیشترین کلمات جستجو شده ( سرچ شده ی )سرویس خود اعلام مینمایند تا کاربران را از میزان جستجوهای مختلف کلمات آگاه سازند. پس از اینکه سایت یاهو آمار خود را ارائه داد، گوگل نیز از این قافله عقب نماند و لیست کامل بیشترین کلمات جستجو شده در سال 2010 را در سایت خود منتشر کرد. لیستی بسیار جالب بر پایه HTML5 و کاملا تعاملی و قابل برسی!
در این فهرست بلند بالا که بر اساس دستهبندیهای مختلفی چیده شده میتوانید با انتخاب یکی از کشورهای مورد نظر، علاوه بر آمار جهانی، آمار منطقهایی از بیشترین جستجوها را نیز داشته باشید.
در سال 2010 بیشترین جستجوی جهانی به ترتیب مربوط به 5 عبارت World Cup، Vancouver Olympics، Haiti Earthquake، Haiti Earthquake و Ash Cloud است. ظاهراَ معانی واژهها آنقدر واضح باشد که نیازی به توضیح نداشته باشند. اما بیشترین رشد جستجوها به ترتیب مربوط به کلمات Chatroulette، iPad، Justin Bieber، Nicki Minaj، Friv، Myxer، Katy Perry، Twitter، Gamezer و Facebook است که به عنوان 10 عبارت با بیشترین رشد نسبت به سال گذشته معرفی شدهاند.
در بین 10 عبارت برتر جستجو شده در زمینه الکترونیک و فناوری نیز به کلمات iPad، iphone 4، nokia 5530، htc evo 4g، nokia n900، blackberry apps، duracell mygrid، ??? (به زبان کُرهایی یعنی توییتر)، otterbox و pdanet برخورد می کنیم. در مورد بیشترین جستجو در زمینه افراد سرشناس نیز گوگل فهرست خود را این گونه منتشر کرده است:
justin bieber، katy perry، selena gomez، kim kardashian، eminem، lady gaga، miley cyrus، taylor lautner، megan fox و robert pattinson.
متاسفانه در فهرست صفحه Zeitgeist و در بین 56 کشور پیشنهادی گوگل، خبری از آمار کشور ایران به طور مستقیم نیست بنابر این ما خودمان دست به کار شدیم! در لیست درخواستی ما برای بیشترین جستجوی کلمات در ایران ،گوگل آنها را این گونه ترتیب کرد:
1.کلمه ی دانلود
2.کلمه ی ایران
3. عکس
4.واژه ی دانشگاه آزاد
5. yahoo
6. آهنگ
7. فیلم
8. اس ام اس
9. دانشگاه ازاد
10. فال
بیشترین رشد جستجو عبارات در ایران نیز به ترتیب مربوط به این 10 واژه است:
1. قهوه تلخ
2. یارانه (با ی فارسی)
3. یارانه (با ی عربی)
4. یارانه ها
5. جرس
6. امار
7. آموزش و پرورش
8. آمار
9. translate
10. وام ازدواج
از حاصل نتایج اعلام شده گوگل در مورد عبارات جستجو شده برای ایران میتوان بررسیهای مختلف زیادی کرد و به شناخت رفتاری مناسبی از سطح کاربران ایرانی و علایق آنها رسید. مثلاَ این مورد را با آمار جستجو جهانی یا آمار جستجوی دیگر کشورها مقایسه کنید تا ببینید نتایج چقدر جالب هستند.
بنا به آمار سایت گوگل کلماتی که اکثر ایرانیان در گوگل سرچ می کنند این کلمات هستند:
الف آشپزی
بالاترین آمار جستجو در حرف الف مختص به کلمه آشپزی بود. به نظر می آید کاربران ایرانی در اینترنت نیز به دنبال غذاهای خوش طعم و خوشمزه هستند. این کلمه بیش از 20 میلیون بار در گوگل جستجو شده است. ذوق ایرانیان با جستجوی کلمه آهنگ نیز رعایت شده است این کلمه بیش از 13 میلیون بار مورد جستجو قرار گرفته است.
ب بانک ملی
کاربران ایرانی بیش از 13 میلیون بار این کلمه را در جستجوگر گوگل وارد کرده اند و این بیش از هر چیز نشانگر رشد بانکداری الکترونیکی در نزد ایرانیان است و نشانه ی زحمات و تلاش های کارکنان بانک ملی برای ارائه خدمات متنوع بانکی.این خوشحالی زمانی کامل می شود که بانک صادرات با 5 میلیون جستجو در رتبه سوم قرار دارد. کلمه ی بازار کار نیز با 10 میلیون بار جستجو در مکان دوم جای گرفته است.
پ پست
مسئولان پست باید بسیار خوشحال باشند که ایرانیان بیش از 47 میلیون بار این کلمه را جستجو کرده اند.برای شرکت پستی که ضرردهی آن بسیار زیاد است این آمار می تواند نقطه امیدی در تاریکی باشد. کلمه ی پرسپولیس و پارس خودرو با 37 و 8 میلیون بار جستجو در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
ت تبیان
سایت تبیان یکی از قدیمی ترین سایت هایی است که طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. موسسه تبیان با تاسیس این سایت توانسته است تا کاربران بسیار زیادی را مشترک خود کند. این کلمه با 41 میلیون بار جستجو در میان کاربران ایرانی از معدود مواردی است که یک سایت جستجو می شود. کلمه ی ترجمه با 24 میلیون بار جستجو در رتبه دوم و تابناک با 916 هزار جستجو در رتبه سوم قرار دارد.
ث ثبت نام کارشناسی
ثبت نام کارشناسی 1 میلیون و 260 هزار بار جستجو شده است . آمار ثبت نام در این قسمت بسیار بالا است ، ثبت نام ازدواج دانشجویی و ثبت احوال نیز در رتبه دوم و سوم قرار دارد. اما نکته جالب ثبت نام برج میلاد است که 324 هزار بار مورد جستجو قرار گرفته است.
ج جوک
ایرانیان از دیرباز مردمانی شوخ طبع و خونگرم بوده اند و در قرن بیست و یکم نیز فناوری اطلاعات از شوخ طبعی ایرانیان بی نصیب نمانده است.کاربران ایرانی با 19 میلیون بار جستجوی کلمه جوک آمار بسیار بالایی از شوخ طبیعی دیجیتال را به نمایش گذاشته اند.
چ چوب
معلوم نیست که 36 میلیون بار جستجوی کلمه چوب در بین کاربران ایرانی به چه دلیل است؟
اما چت ایرانی با 3 میلیون و چت روم ایرانی با 2 میلیون بار در رتبه های بعدی قرار دارند.
ح حوادث
چندی پیش در گزارشی از 100 سایت برتر ایرانی نوشته بود"ایرانیان ،عاشق حاشیه".
در این گزارش نیز می توان صحت این جمله را به طور واضح مشاهده کرد. 15 میلیون بار جستجوی کلمه حوادث می تواند گواه این ادعا باشد.
کلمه حج و حج عمره با 3 و 1 میلیون بار جستجو به ترتیب دوم و سوم هستند.
خ خدا
93 میلیون بار نام مبارک خدا توسط کاربران ایرانی جستجو شده است و کلمه خبر نیز با 51 میلیون و 400 هزار بار در رتبه دوم قرار دارد.
د دختر
قضاوت 111 میلیون بار جستجوی کلمه دختر در بین کاربران ایرانی با خودتان اما در رتبه های بعدی کلمات دانلود و داستان با 26 و 13 میلیون جستجو قرار دارند.
ذ ذوب آهن
صنایع نیز از علاقمندی کاربران ایرانی بی نصیب نمانده است. کلمه ی ذوب آهن با 454 هزار بار جستجو رتبه بالایی را در بین بیشترین کلمات سرچ شده از آن خود کرده است.
ر رقص
کاربران ایرانی گوگل بیش از 40 میلیون بار کلمه ی رقص را جستجو کرده اند و روزنامه با 7 میلیون بار جستجو در مکان بعدی قرار دارد.
ز زنان زیبا
زنان زیبا 6 میلیون بار توسط کاربران ایرانی جستجو شده اند.در رتبه بعدی زنگ موبایل با بیش از 2 میلیون بار جستجو قرار دارد.
ژ ژاپن
یکی از معدود کشورهایی که توسط کاربران ایرانی مورد جستجو قرار گرفته است کشور ژاپن است.این کشور 142 میلیون بار توسط این کاربران در گوگل جستجو شده است. کلمه ژورنال نیز 13 میلیون بار مورد جستجو قرار گرفته است.
س سایپا
سایپا خودروی ملی خود را رونمایی کرد. آیا 35 میلیون بار جستجو برای این خودرو بوده است؟
ش شعر
ذوق ایرانی در فضای اینترنت نیز به رخ کشیده شده است. بیش از 35 میلیون بار جستجوی کلمه شعر در نزد کاربران ایرانی از ذوق شعری این کاربران خبر می دهد.
ص صید
کلمه صید 439 هزار بار در گوگل جستجو شده است. این کلمه را نمی توان البته با قاطعیت به کاربران ایرانی نسبت داد زیرا برخی از سایت های یافت شده عربی بودند.
ض ضرب المثل
ضرب المثل های ایرانی ها از گذشته معرف این قشر بوده اند . در فضای سایبر نیز کاربران ایرانی 13 میلیون بار کلمه ضرب المثل را جستجو کرده اند. کلمه ضد فیلتر نیز با 713 هزار بار جستجو از علاقمندی این کاربران است.
ط طالع بینی
طالع بینی نزد ایرانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این کلمه در گوگل توسط کاربران ایرانی 5 میلیون بار مورد جستجو قرار گرفته است.
ظ ظهور
کاربران ایرانی در فضای سایبر نیز ارادت خود را به مهدی موعود(عج) نشان داده اند. ظهور امام زمان(عج) به تعداد 3 میلیون بار فضای جستجوگر گوگل را مزین کرده است.
ع عکس
46 میلیون بار جستجوی کلمه عکس در بین کاربران ایرانی نشان از علاقه ی فراوان این کاربران به عکس دارد.کلمه عشق با 28 میلیون بار جستجو و عروس با 14 میلیون بار در رتبه های بعدی قرار دارند.
غ غزل
ذوق کاربران ایرانی با جستجوی 4 میلیون و 560 هزار بار کلمه غزل کامل شده است. این کلمه یکی از کلماتی است که آمار بالایی را به خود اختصاص داده است.
ف فال حافظ
ای حافظ شیرازی بر ما نظر اندازی
شیرینی و حلاوت گرفتن فال حافظ به فضای سایبر نیز کشیده شده است و 13 میلیون و400 هزار بار جستجو در گوگل توسط کاربران ایرانی صحت این ادعا را روشن می کند.
فیلتر شکن نیز با 1 میلیون و 910 هزار جستجو در رتبه بعدی قرار دارد.
فیس بوک نیز با یک میلیون و یکصد بار جستجو در رده سوم قرار دارد و انتظار می رود که به شدت افزایش یابد.
ق قرآن کریم
به کلمه "ق" که رسیدیم حدس ما درست از آب درآمد. 21 میلیون و 500 هزار جستجوی قرآن کریم شایسته ایرانیان بود و بس.
ک کلیپ
28 میلیون و 100 هزار جستجو در مورد کلمه کلیپ در سایت گوگل توسط کاربران ایرانی ثبت شده بود.
گ گالری عکس
کاربران ایرانی گوگل 24 میلیون و 700 هزار بار کلمه گالری عکس را مورد جستجو قرار داده اند. کلمه گل نیز با 18 میلیون بار جستجو در رتبه دوم قرار دارد.
ل لبنان
یکی دیگر از کشورهایی که کاربران ایرانی به آن علاقه وافری دارند لبنان است. این کشور بیش از 24 میلیون بار توسط کاربران ایرانی مورد جستجو قرار گرفته است.
کلمه لباس عروس نیز با 7 میلیون 30هزار بار جستجو در مکان بعدی ایستاده است.
م مترجم
7 میلیون و 390 هزار بار جستجو ی کلمه مترجم در سایت گوگل توسط کاربران ایرانی نشان دهنده رشد نرم افزارهای مترجم آنلاین در کشور است که می توان این نکته را به فال نیک گرفت.
ن نور
کلمه نور با بیش از 47 میلیون بار جستحو رتبه نخست را در کلمه "ن" دارا است و نوکیا نیز با 15 میلیون و 600 هزار جستجو رتبه دوم را در کشور دارد. نوکیا پیش از این ایران را یکی از بزرگترین بازارهای خود قلمداد کرده بود.
و وزارت بهداشت
کاربران ایرانی یا به بهداشت خود اهمیت ویژه ایی می دهند و یا وزارت بهداشت آنقدر عملکرد خوبی داشته است که به یکی از پرطرفدارترین کلمه های کاربران ایرانی تبدیل شده است. 15 میلیون و 700 هزار جستجوی وزارت بهداشت توسط کاربران ایرانی صورت گرفته است.
وزارت علوم با 16 میلیون و 800 هزار جستجو بالاتر از ویکیپدیا قرار دارد.
ه همشهری
کلمه همشهری با 21 میلیون بار جستجو رتبه اول و همراه اول با 17 میلیون و 400 هزار بار جستجو در رتبه بعدی قرار دارد.
اما نکته جالب رتبه سوم است که 1 میلیون و 730 هزار بار نام هدیه تهرانی هنرپیشه سینما در گوگل ثبت شده است.
ی یوتیوپ
youtube
اما نکته جالب و آخر این که سایت یوتیوپ با وجود فیلتر شدن 52 میلیون بار توسط کاربران ایرانی یافت شده است. کلمه یاس نیز با 23 میلیون و 300 هزار جستجو رتبه بعدی را از آن خود کرده است.بازهم جالب است بدانید 989 هزار بار کلمه یانگوم توسط کاربران ایرانی جستجو شده است .
هر "رسانه نوینی" در روزهای نخستین حضور خود باید کارایی خود را اثبات کند تا بتواند به محبوبیت دست یابد و به زندگی مردم نفوذ کند. کاری که تلویزیون در دهه های گذشته کرد و هم اکنون تقریبا در هر خانواده ایی یک دستگاه تلویزیون وجود دارد. این وضع برای اینترنت هم باید اتفاق می افتاد. به عبارت دیگر اینترنت هم باید کارایی خود را به اثبات می رساند. برخلاف سایر رسانه ها که به زمانی نسبتا طولانی برای کسب محبویت نیاز داشتند، اینترنت به سرعت توانست جایگاه خود را بیابد و به زندگی روزمره مردم نفوذ کند به گونه ایی که امروزه نقش بسیاری پر رنگی در بسیاری از فعالیتهای مردم ایفا می کند.
مردم با اینترنت سر و کار دارند و برای اهداف و فعالیتهای بسیاری پای در آن می گذارند و نیازهای مختلف خود را برآورده می سازند. همان طور که حضور تک تک ما در مکانهای مختلف اثری دارد و رویدادهایی را حادث می شود در دنیای مجازی اینترنت نیز اوضاع همین گونه است. در واقع به هر جای اینترنت که پای می گذاریم، هر آنچه که می بینیم، هر آنچه که می خوانیم، می خریم، می فروشیم، دان لود می کنیم، جستجو می کنیم، همه و همه ثبت می شود. بنابراین اینترنت را می توان شهری برفی دانست که رد پای کاربران در جای جای آن باقی می ماند.
از این رو امروزه اینترنت رسانه قدرتمندی برای تحلیل رفتار جوامع نیز می باشد. بسته به اهداف و رویکردهای از قبل تعیین شده هر مطالعه ای، این جامعه متفاوت است. ممکن است جامعه کاربران ایرانی مطالعه شود یا جامعه کاربران ایرانی بالای 30 سال و یا جامعه کاربران علاقه مند به فوتبال و...
در هر صورت فرقی نمی کند که جامعه ارزیابی شونده چیست، اینترنت ابزار لازم را برای ارزیابی هر جامعه ای در اختیار ما می گذارد. چه بسیار برنامه های سنگین بازاریابی که بر اساس نتایج همین مطالعات برنامه ریزی می شود و به موفقیت نیز می رسد.
امروزه تحلیل رفتار کاربران که در سایتها و موتورهای جستجوگر حضور می یابند بسیار مورد توجه است تا آنجا که سایتها و شرکتهای بزرگی تنها به ارزیابی رفتار کاربران می پردازند و نتایج مطالعات خود را در اختیار شرکتها و سازمانهای دیگر قرار می دهند.
نتایج یک نمونه مطالعه انجام شده توسط موسسه نیلسن نت ریتینگ در ادامه ذکر می شود تا اهمیت اینگونه آمار و اطلاعات بیشتر روشن شود.
? هر کاربر به طور متوسط در ماه 30 بار در اینترنت حضور داشته است.
? هر کاربر به طور متوسط در ماه 60 سایت مختلف را دیده است.
? هر کاربر به طور متوسط در ماه 1050 صفحه را دیده است.
? هر کاربر به طور متوسط در ماه در هر بار حضور در اینترنت 35 صفحه را بازدید کرده است.
? کامپیوتر کاربر در ماه به طور متوسط 25.5 ساعت به اینترنت اتصال داشته است.
? در هر نشست هر کاربر به طور متوسط 51 دقیقه در اینترنت حضور داشته است.
? مدت زمان مشاهد هر صفحه 45 ثانیه بوده است.
حال با استناد به این گزارش می توان محتوای صفحات را به گونه ایی تنظیم کرد که در زمان متوسط 45 ثانیه قابل خواندن باشند. آیا این دستاورد کوچکی می باشد؟
از کاربران ایرانی چه خبر؟
طبق گزارشی که سایت internetworldstats.com در فوریه 2005 منتشر کرده است آمار کاربران اینترنت در خاورمیانه نزدیک به 17.5 میلیون نفر است و ایران با جهار میلیون و هشتصد هزار نفر کاربر رتبه اول را در خاور میانه داراست (27.7 درصد). همین گزارش حاکیست که آمار کاربران ایرانی نسبت به دسامبر 2000 بالغ بر 1820 درصد رشد داشته است.
آمارهای داخلی عددی بیش از 7 میلیون کاربر را نشان می دهد اما آیا می توان به آنها استناد کرد؟ متاسفانه در حال حاضر هیچ سایت و شرکتی که رفتار جامعه کاربران ایرانی را تحلیل و ارزیابی کند، وجود ندارد. هر چند که گه گاه آماری جسته و گریخته منتشر می شود اما این آمار به دلیل آنکه توضیحی از روش کار و معیاری های مدنظر ارایه نمی دهند، چندان قابل استناد نیستند. نمونه اخیر آن ادعای 77 درصدی تولید محتوای فارسی از سوی پرشین بلاگ بود که هیچگاه دلیلی قانع کننده نیز برای آن ارایه نشد.
چنانچه مطالعات و ارزیابی های معتبری از رفتار کاربران ایرانی صورت پذیرد، می توان امید داشت که استفاده از نتایج آن تاثیر خود را در برنامه ریزیهای خرد و کلان نشان دهد. آیا واقعا بودن چنین اطلاعات و آماری نمی توانست در انتخابات ریاست جمهوری آینده نقش داشته باشد؟
حال که در داخل کشور مرجعی برای مطالعه رفتار کاربران وجود ندارد، چه باید کرد؟ با نبود چنین مراجعی هنوز هم تحلیل رفتار کاربران امکان پذیر است. به عبارت دیگر می توان از ابزار موجود و مخصوصا آمار موتورهای جستجوگر و سایتهای فعال ایرانی استفاده کرد و تا حدودی مسیر حرکت و تمایلات کاربران ایرانی را شناسایی کرد.
در ادامه آماری از رفتار کاربران ایرانی با تکیه بر مطالعات قبلی مولف و مطالعه انجام شده در ابتدای اسفند ماه 1383 ارایه می شود. بنابر این در حد یک گزارش غیر رسمی می توانید به این نتایج استناد کنید. برخی نتایج ممکن است واضح و بدیهی باشد و این مطالعه نیز آنها را تایید کرده است.
گروه کاربران ایرانی عمدتآ جوان ، کم تجربه، مذکر و مجرد است.
نگاهی به کلمات جستجو شده کاربران در موتورهای جستجوگر گوگل ، اورچر و پارسیک و همین طور آمار سایتهای پر بیننده فعلی ایرانی به خوبی این موضوع را تایید می کند. در چند سال اخیر همواره کلمات پورنو در لیست مهمترین کلمات جستجو شده کاربران ایرانی بوده اند. تعدد بسیار این کلمات ضمن آنکه به جوان بودن کاربران اشاره دارد نوعی انقلاب در رفتارها به دلیل آزادی در دسترسی به اطلاعات را نیز نشان می دهد.
در حالیکه در کشورهای نظیر آمریکا، کانادا و انگلیس موضوعاتی همچون نقشه آن کشورها، کاریابی، بانکها، سازمانها و ادارات دولتی، پرچم و ... بیشتر جستجو شده است اما در ایران اوضاع به گونه ایی دیگر است. قرار گرفتن عباراتی نظیر music, chat و کلمات پورنو در صدر کلمات جستجو شده دغدغه کاربران ایرانی را به گونه ایی دیگر نشان می دهد.
این کلمات همچنین نشان می دهند که بیشتر وقت کاربران ایرانی در سایتهای گروه تفریح و سرگرمی سپری می شود و بسیاری از آ نها سایتهای زرد می باشند. شناسایی این سایتها نیز چندان مشکل نیست: سایتهایی پر از لینک در صفحه ورودی که لینکها در چندین فریم مختلف دسته بندی شده اند و لینکهای آنها تماما در صفحه ای جدید باز می شوند!
با این اوصاف رایج نبودن کارتهای اعتباری در بین کاربران ایرانی را باید به فال نیک گرفت. زیرا در صورتی که کاربران امکان پرداخت آنلاین می داشتند حتما مبالغ هنگفتی ارز بابت عضویت در سایتهای مرتبط با موضوعات مورد علاقه کاربران (عمدتا تفریح و سرگرمی) از کشور خارج می شد!
چه آمار کلمات انگلیسی جستجو شده و چه آمار کلمات فارسی جستجو شده ، بررسی شود نتایج اشاره شده بدست می آید.
نتایج دیگر:
? برخی از موضوعات پرطرفدار کاربران ایرانی به غیر از موارد پورنو ، اخبار ایران ، تاریخ ایران ، نقشه ایران ، زنان ایران ، انقلاب اسلامی ایران و سینمای ایران بوده است.
? عموما اکثر کاربران در حال حاضر مشکلی در دیدن صفحات فارسی ندارند. اما چرا عبارت "فونت فارسی" همچنان جستجو می شود؟ شاید به دلیل وجود سایتهایی است که در خارج از کشور طراحی شده اند و یا بعضا برخی سایتهای قدیمی دولتی که همچنان نیاز به نصب فونتی خاص دارند. البته دلایل دیگری نیز می توان برای آن ذکر کرد.
? "گوگل فارسی" نیز یکی از کلمات جستجو شده پرطرفدار است. جستجوی این عبارت به خوبی نشان می دهد که کاربران ایرانی با تکنیکهای جستجو و موتورهای جستجوگر به خوبی آشنا نیستند زیرا می دانیم که می توانیم در گوگل حال به هر زبانی که هست، فارسی بنویسیم و فارسی جستجو کنیم!
? "سایت"، "سایت فارسی"، "سایت ایرانی": به نظر می رسد که کاربران هنوز یاد نگرفته اند که برای پیدا کردن یک سایت فارسی در زمینه مورد علاقه خود، جستجو کردن عبارات فوق بی فایده است. زیرا یک سایت فارسی معمولا عنوان نمی کند که ما یک "سایت فارسی" هستیم، همینکه محتوای آن فارسی باشد خود دلالت بر همه چیز می کند.
بدین جهت نوشتم معمولا که متاسفانه "سایتهای زرد" و "چیپی" پیدا می شوند که اینگونه خود را معرفی می کنند. استفاده از عباراتی نظیر بهترین، اولین، بزرگترین، برترین و چه بسا "اولین ترین" نزد آنها رایج است!
به این لیست عبارتهای "بهترین سایت فارسی ، سایتهای فارسی ، سایت های فارسی ، سایتهای ایرانی ، جوک فارسی ، جک فارسی ، نوشته های فارسی ، وبلاگ فارسی و ..." را هم اضافه نمایید. البته به دلیل تازه کار بودن بیشتر کاربران تا حدودی همه موارد فوق را می توان توجیه کرد.
? مهمترین مراکز و سازمان های جستجو شده ، موارد زیر بوده اند: بانک ملی ایران ، شرکت مخابرات ایران ، مرکز آمار ایران ، کتابخانه ملی ایران ، بانک مرکزی ایران ، سازمان سنجش ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، سازمان مدیریت صنعتی ، سازمان گسترش ، سازمان برنامه و بودجه ، سازمان ثبت احوال ، سازمان هواشناسی ، سازمان ملی جوانان ، سازمان تامین اجتماعی
? تحلیل:
جستجوی نام این ادارات و سازمانها به فعالیتهای آنها بستگی دارد و در پاره ای از زمانها مردم نیاز بیشتری به برخی از آنها خواهند داشت که طبیعتا در میزان جستجوها نیز تاثیر دارد. از سوی دیگر باید گفت که ادارات و سازمانها در بازاریابی الکترونیک ضعیف عمل کرده اند و نتوانسته اند نام سایت خود را در حافظه مخاطبان خود قرار دهند تا آنها مجبور نباشند برای هر بار مراجعه به سایت ابتدا آدرس آنرا بیابند!
این وضعیت درباره دانشگاههای کشور هم صادق است، خصوصا دانشگاه آزاد! دانشگاههایی که بیشتر نامشان جستجو شده اند عبارتند از: دانشگاه آزاد ، دانشگاه تهران ، دانشگاه پیام نور ، دانشگاه علم و صنعت ، دانشگاه مجازی ، دانشگاه تربیت مدرس ، دانشگاه اصفهان
? مهمترین مقوله های آموزشی مورد توجه: آموزش زبان انگلیسی ، PHP، ASP ، فلش ، سک+ س ، جنسی ، فتوشاپ ، شیک ، کامپیوتر و اینترنت
? عبارتهای مرتبط با زنان بسیار بیشتر از عبارتهای مرتبط با مردان جستجو شده است و در میان عبارتهای مرتبط با زنان عبارتهایی نظیر: زنان خیابانی ، حقوق زنان ، شنای زنان ، ورزش زنان ، باروری زنان ، اشتغال زنان ، مدل لباس زنان نیز به چشم می خورد. اغلب عبارات دیگر پورنو می باشند!
? در بین اسامی افراد که نام آنها دارای محمد، علی، رضا، حسین و مهدی بوده اند، نامهای زیر بیشتر مورد توجه بوده اند:
محمد اصفهانی ، محمد رضا گلزار ، محمد رضا شجریان ، حسین رضا زاده ، رضا پهلوی ، رضا شاه ، دکتر علی شریعتی ، علی دایی ، علی کریمی ، مهدی اخوان ثالث
? در بین روزنامه ها، روزنامه های ایران ، شرق ، جام جم و همشهری بیشتر جستجو شده اند. این جستجوها علاوه بر اینکه به نوعی محبوبیت این روزنامه ها را نشان میدهد.
? اخبار ایران ، اخبار روز ، اخبار وررزشی ، اخبار فارسی بیشتر مد نظر کاربران بوده است.
? از میان افرادی که دارای "پور" و "زاده" در نام فامیلی خود هستند، کویتی پور، رضا زاده و نوری زاده بیشتر جستجو شده اند.
? مهمترین روز مورد توجه، روز زن بوده است.
? بازیگران مورد توجه سینما هدیه تهرانی و محمد رضا گلزار بوده اند.
این بررسی به کمک آمار ارایه شده توسط موتورهای جستجوگر اورچر و گوگل انجام شده است. هر چند که نمی توان آن را عمومیت داد، اما در حد یک مطالعه و گزارش غیر رسمی ، نتایج آن معتبر می باشد.
در نگاه کلی باید عنوان کرد که جامعه کاربران ایرانی به دلیل جوان بودن و شرایط اجتماعی جوانان آن به نوعی از افکار پریشان کاربران خود رنج می برد و وقت و انرژی بسیاری از افراد در سایتهای موسوم به سایتهای زرد سپری می شود. یکی از دلایل اصلی رشد قارچ گونه سایتهای از این دست نیز به دلیل استقبالی است که از آنها می شود.